Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rijnsaterwoude

Door het installeren van een alarmsysteem in Rijnsaterwoude verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp lees je uitgebreide info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Rijnsaterwoude en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-rijnsaterwoude

Alarminstallatie Rijnsaterwoude aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert analyseert de situatie en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rijnsaterwoude? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan bepaal je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rijnsaterwoude en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Rijnsaterwoude?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Kaag en Braassem hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 – €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1650,00 oplopend tot €2950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Rijnsaterwoude.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rijnsaterwoude (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rijnsaterwoude. Zij hebben ervaring met merken als Allmatic en Venitem. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Zwammerdam, Woubrugge, Ter Aar en Aarlanderveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Rijnsaterwoude te verminderen. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rijnsaterwoude vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, EZVIZ, Foscam, TP-Link & Netamo, Eve, Hombli, Arlo, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Rijnsaterwoude?

De kosten van een goed alarmsysteem in Rijnsaterwoude voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1200,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €50,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per unit. Liever een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Rijnsaterwoude.


Postcodegebied: 2465

Plaats een reactie