Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kaag en Braassem

Door het installeren van een alarmsysteem in Kaag en Braassem beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp lees je betrouwbare info over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Kaag en Braassem en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-kaag-en-braassem

Alarminstallatie Kaag en Braassem aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij detectie slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kaag en Braassem? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor weet je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kaag en Braassem en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De expert geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Kaag en Braassem?

Krijg verschillende offertes van experts in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Kaag en Braassem gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. Tevens heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot €1200,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €975,00 tot ongeveer €1800,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €2750,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Kaag en Braassem.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kaag en Braassem (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kaag en Braassem. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Viper en Wertheim. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Leiderdorp en Oegstgeest.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Kaag en Braassem te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Kaag en Braassem vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, D-Link, Foscam, Bosch of Eufy, Eve, Yale, Netamo, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Kaag en Braassem?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Kaag en Braassem voor thuis liggen tussen de €600,00 en €925,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, het aantal extra opties zoals camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger neemt contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €50,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera voor €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Kaag en Braassem.


Postcodegebied: 2480, 2481

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie