Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oegstgeest

Door middel van een alarmsysteem in Oegstgeest beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we betrouwbare info over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook check je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Oegstgeest en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-oegstgeest

Alarminstallatie Oegstgeest installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional controleert het signaal en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oegstgeest? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan kom je erachter welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, SMS. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oegstgeest en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Oegstgeest?

Bekijk actuele prijzen bij experts in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Oegstgeest beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening. Ook heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot €1250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1500,00 tot wel €2650,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Oegstgeest.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oegstgeest (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oegstgeest. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als FireAngel en Chiron. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Leiderdorp, Kaag en Braassem, Leiden en Rijswijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Oegstgeest te limiteren. Check ook extra informatie over Brandbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Oegstgeest vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Foscam, TP-Link, D-Link of Yale, Eufy, Eve, Hombli, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oegstgeest?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oegstgeest voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1025,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een noodgeval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €250,00 per unit. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Oegstgeest.


Postcodegebied: 2340, 2341, 2342, 2343

Plaats een reactie