Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tzummarum

Door het installeren van een alarmsysteem in Tzummarum beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je goede informatie over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Tzummarum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-tzummarum

Alarminstallatie Tzummarum aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator analyseert de melding en neemt direct contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Tzummarum? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie kom je erachter welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tzummarum en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Tzummarum?

Krijg verschillende offertes van experts uit de regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Waadhoeke gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot €2150,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 tot €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €2250,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Tzummarum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tzummarum (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tzummarum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als VARTA en Western Digital. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Firdgum, Klooster Lidlum, Waaksens en Hinnaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Tzummarum te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Tzummarum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, D-Link, Bosch, EZVIZ + Eve, Eufy, Netamo, Yale, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Tzummarum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Tzummarum voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1100,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €35,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Tzummarum.


Postcodegebied: 8850, 8851

Plaats een reactie