Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Waaksens

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Waaksens schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we goede details over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Waaksens en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-waaksens

Alarminstallatie Waaksens laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Waaksens? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Waaksens en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Waaksens?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot +/- €1700,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 – €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1600,00 oplopend tot €2150,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Waaksens.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Waaksens (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In deze tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Waaksens. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Omikron en Ring. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Tzummarum, Firdgum, Hinnaard en Spannum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Waaksens te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Waaksens vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, TP-Link, Foscam, Somfy & Hombli, Yale, Netamo, Eve, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Waaksens?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Waaksens voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1150,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij beweging, glasbreuk of rook wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en €35,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €275,00 per camera. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Waaksens.


Postcodegebied: 8845

Plaats een reactie