Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Triemen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Triemen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs lees je uitgebreide details over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Triemen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-triemen

Alarminstallatie Triemen installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Soms wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist onderzoekt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Triemen? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan maak je een plan welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Triemen en omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Triemen?

Vraag offertes op bij bedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking. Tevens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot +/- €1450,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1125,00 tot €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 oplopend tot €2750,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Triemen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Triemen (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht vind je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Triemen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Proteq en Security Center. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Kollumerzwaag, Zwagerbosch, Veenklooster en Westergeest.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Triemen te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Triemen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ & Netamo, Eufy, Arlo, Hombli, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Triemen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Triemen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1175,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €175,00 per unit. Zoek je een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera voor €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Triemen.


Postcodegebied: 9296, 9298

Plaats een reactie