Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Veenklooster

Door middel van een alarmsysteem in Veenklooster beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp bieden we handige details over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Veenklooster en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-veenklooster

Alarminstallatie Veenklooster installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert kijkt direct mee en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Veenklooster? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo weet je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Veenklooster.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Veenklooster?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Verder zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot +/- €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot +/- €2600,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Veenklooster.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Veenklooster (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel check je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Veenklooster. Zij hebben ervaring met merken als Sistec en S.O.S.. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Triemen, Kollumerzwaag, Westergeest en Oudwoude.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Veenklooster te limiteren. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Veenklooster vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, Somfy, EZVIZ, TP-Link & Eufy, Netamo, Arlo, Eve, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Veenklooster?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Veenklooster voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €825,00. De totale prijs is afhakelijk van het soort alarm, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker wat er gaande is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners bij een noodgeval Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en +/- €55,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per camera. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Veenklooster.


Postcodegebied: 9297

Plaats een reactie