Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kollumerzwaag

Met een alarmsysteem in Kollumerzwaag beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs vind je populaire info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Kollumerzwaag en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-kollumerzwaag

Alarminstallatie Kollumerzwaag plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kollumerzwaag? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Zo bepaal je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, E-mail, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kollumerzwaag.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Kollumerzwaag?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot wel €1800,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 tot €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1650,00 tot ongeveer €1950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Kollumerzwaag.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kollumerzwaag (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kollumerzwaag. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Ajax Kidde en Xteq. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Zwagerbosch, Roden, Triemen en Veenklooster.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Kollumerzwaag te verkleinen. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Kollumerzwaag vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, D-Link, EZVIZ, TP-Link of Yale, Hombli, Arlo, Eufy, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Kollumerzwaag?

De kosten van een goed alarmsysteem in Kollumerzwaag voor thuis liggen ongeveer tussen de €425,00 en €950,00. De echte prijs is afhakelijk van het type installatie, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen controleert een centralist wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en €35,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €225,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Kollumerzwaag.


Postcodegebied: 9298

Plaats een reactie