Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eleveld

Door middel van een alarmsysteem in Eleveld beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij goede informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop vergelijk je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Eleveld en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-eleveld

Alarminstallatie Eleveld laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional kijkt direct mee en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eleveld? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eleveld en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Eleveld?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Aa en Hunze hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Verder dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 – €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2500,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Eleveld.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eleveld (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eleveld. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Alphavision en Enforcer. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Deurze, Balloo, Geelbroek en Ekehaar.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Eleveld te verminderen. Check ook extra informatie over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Eleveld vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Optioneel heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ, Bosch + Hombli, Arlo, Eufy, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Eleveld?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Eleveld voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1475,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €30,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per unit. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Eleveld.


Postcodegebied: 9456

Plaats een reactie