Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ekehaar

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Ekehaar is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Ekehaar en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-ekehaar

Alarminstallatie Ekehaar laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ekehaar? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie kom je erachter welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ekehaar.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Ekehaar?

Vraag offertes op bij bedrijven uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Aa en Hunze beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking. Ook heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot €2100,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 tot €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1450,00 tot +/- €2600,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Ekehaar.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ekehaar (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ekehaar. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Energizer en Friedland. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Geelbroek, Eleveld, Eldersloo en Nijlande.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de opties voor inbraak in Ekehaar te verminderen. Check ook extra informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Ekehaar vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy & Netamo, Arlo, Hombli, Eve, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Ekehaar?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ekehaar voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1125,00. De totaalprijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per camera. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Ekehaar.


Postcodegebied: 9454

Plaats een reactie