Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Pesse

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Pesse voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In onze handige keuzehulp check je uitgebreide info over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je hier erkende beveiligingsbedrijven in Pesse en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-pesse

Alarminstallatie Pesse laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Pesse? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor weet je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Pesse en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Pesse?

Vraag offertes op bij vakmannen in jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Hoogeveen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot €2200,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 tot wel €2400,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot ongeveer €1900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Pesse.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Pesse (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Pesse. Zij werken met gangbare merken als Nauta en Masterlock. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Stuifzand, Tiendeveen, Fluitenberg en Nieuwlande.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Pesse te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Pesse vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch, Somfy & Eve, Eufy, Arlo, Hombli, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Pesse?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Pesse voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1300,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het type alarm, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Pesse.


Postcodegebied: 7933

Plaats een reactie