Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stuifzand

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Stuifzand beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij goede info over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Stuifzand en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-stuifzand

Alarminstallatie Stuifzand laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stuifzand? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan bepaal je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stuifzand en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Stuifzand?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Hoogeveen kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot €1900,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 – €1750,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot circa €2850,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Stuifzand.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stuifzand (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stuifzand. Zij hebben ervaring met merken als ABUS en Proteq. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Tiendeveen, Nieuw-Balinge, Pesse en Fluitenberg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Stuifzand te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Stuifzand vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link & Yale, Eve, Hombli, Netamo, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Stuifzand?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Stuifzand voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €1250,00. De exacte prijs komt tot stand door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per camera. Wil je een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Stuifzand.


Postcodegebied: 7934

Plaats een reactie