Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Briltil

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Briltil heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs lees je uitgebreide informatie over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Briltil en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-briltil

Alarminstallatie Briltil laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Briltil? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan ontdek je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Briltil en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Briltil?

Vraag offertes op bij bedrijven in de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Westerkwartier hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1400,00 tot ongeveer €2150,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Briltil.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Briltil (november 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Briltil. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Videotec en Ecoline. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Enumatil, Oldekerk, Noordhorn en Garmerwolde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de opties voor inbraak in Briltil te beperken. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Briltil vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Foscam, Bosch of Yale, Hombli, Arlo, Eufy, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Briltil?

De kosten van een slim alarmsysteem in Briltil voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1250,00. De totale prijs hangt af van welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De operator zoekt meteen contact met de bewoners Bij een noodsituatie Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per camera. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Briltil.


Postcodegebied: 9805

Plaats een reactie