Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sellingen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Sellingen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs tonen wij uitgebreide informatie over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Sellingen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-sellingen

Alarminstallatie Sellingen installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent bekijkt wat er aan de hand is en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Sellingen? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar de zwakke plekken liggen. Daardoor markeer je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sellingen en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Sellingen?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerwolde beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot wel €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot wel €1850,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1400,00 tot €2300,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Sellingen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sellingen (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sellingen. Zij werken met gangbare merken als Venitem en Hikvsision. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Ter Apel, Ter Apelkanaal, Bourtange en Vlagtwedde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in Sellingen te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Sellingen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, D-Link, Somfy, TP-Link + Eufy, Yale, Arlo, Netamo, Hombli.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Sellingen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Sellingen voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1225,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het type installatie, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 per camera. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera voor €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Sellingen.


Postcodegebied: 9550, 9551

Plaats een reactie