Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ter Apelkanaal

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Ter Apelkanaal voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp check je betrouwbare informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend check je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Ter Apelkanaal en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-ter-apelkanaal

Alarminstallatie Ter Apelkanaal laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ter Apelkanaal? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ter Apelkanaal.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Ter Apelkanaal?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerwolde gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot +/- €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1650,00 tot +/- €3000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ter Apelkanaal.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ter Apelkanaal (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ter Apelkanaal. Zij werken met gangbare merken als Heek en Kenwei. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Zandberg, Veelerveen, Ter Apel en Sellingen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen handig tips om de opties voor inbraak in Ter Apelkanaal te verminderen. Check ook extra informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Ter Apelkanaal vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy & Hombli, Netamo, Eve, Eufy, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Ter Apelkanaal?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Ter Apelkanaal voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €1400,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, extra services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €525,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Ter Apelkanaal.


Postcodegebied: 9563

Plaats een reactie