Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zandberg

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Zandberg beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Zandberg en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-zandberg

Alarminstallatie Zandberg laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zandberg? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zandberg en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Zandberg?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in direct regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Borger-Odoorn beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1600,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2150,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €1950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Zandberg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zandberg (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zandberg. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als X-Gen en Duracell. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Veelerveen, 2e Exloërmond, Ter Apelkanaal en Ter Apel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Zandberg te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Zandberg vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy, Foscam & Eufy, Arlo, Hombli, Netamo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Zandberg?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Zandberg voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €1050,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €150,00 per unit. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Zandberg.


Postcodegebied: 9564

Plaats een reactie