Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zeeland

Met een alarmsysteem in Zeeland schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij handige informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Zeeland en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-zeeland

Alarminstallatie Zeeland aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger ziet direct wat de situatie is en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zeeland? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie maak je een plan welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zeeland en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Zeeland?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven uit de regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Maashorst gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot €1700,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 oplopend tot €2550,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Zeeland.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zeeland (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder bieden wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zeeland. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als TruVision en Vaiani. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Gemert, Handel, Odiliapeel en Volkel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Zeeland te verminderen. Check ook extra informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zeeland vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam + Netamo, Yale, Hombli, Eve, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Zeeland?

De kosten van een slim alarmsysteem in Zeeland voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1300,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €52,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Zeeland.


Postcodegebied: 5374, 5410, 5411

Plaats een reactie