Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Niezijl

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Niezijl is jouw woning dag en nacht beveiligd. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs delen wij betrouwbare details over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Niezijl en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-niezijl

Alarminstallatie Niezijl laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Niezijl? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo kom je erachter welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Niezijl.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Niezijl?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Westerkwartier kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Verder zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 – €1400,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot ongeveer €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Niezijl.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Niezijl (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Niezijl. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sentrol en JAGO. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Grijpskerk, Pieterzijl, Den Horn en Aduard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Niezijl te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Niezijl vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In de regel werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, Bosch, TP-Link, Somfy + Hombli, Eve, Yale, Eufy, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Niezijl?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Niezijl voor thuis liggen gemiddeld tussen de €325,00 en €1075,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 p/stuk. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €425,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Niezijl.


Postcodegebied: 9841, 9842

Plaats een reactie