Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Pol

Door gebruik te maken van alarmsysteem in De Pol kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij populaire details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in De Pol en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-de-pol

Alarminstallatie De Pol installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist kijkt de melding na en belt direct de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Pol? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier maak je een plan welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Pol en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in De Pol?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Steenwijkerland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 tot €1550,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1350,00 tot circa €2750,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in De Pol.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Pol (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel bieden wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Pol. Zij kunnen je helpen met merken zoals Amex en Winland. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Willemsoord, Marijenkampen, Baars en Witte Paarden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we relevante tips de kans op inbraak in De Pol te limiteren. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf De Pol vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij bieden een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, D-Link, TP-Link, Somfy of Arlo, Eufy, Netamo, Hombli, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in De Pol?

De kosten van een goed alarmsysteem in De Pol voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1175,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties controleert een centralist wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De operator neemt meteen contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €275,00 per aansluiting. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera vanaf €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur De Pol.


Postcodegebied: 8337

Plaats een reactie