Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gieten

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Gieten verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp lees je populaire details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Gieten en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-gieten

Alarminstallatie Gieten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij onraad slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gieten? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan ontdek je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gieten en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Gieten?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Aa en Hunze hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders. Verder zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 tot +/- €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot wel €2300,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Gieten.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gieten (november 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gieten. Zij werken met gangbare merken als JSC Merseta en Videotec. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Gasselte, Eext, Balloërveld en Balloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Gieten te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Gieten vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij faciliteren een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, Foscam, D-Link, Somfy + Eve, Yale, Netamo, Arlo, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Gieten?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Gieten voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €875,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en €40,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Gieten.


Postcodegebied: 9460, 9461

Plaats een reactie