Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Balloërveld

Met een alarmsysteem in Balloërveld beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je betrouwbare details over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook tonen wij hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Balloërveld en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-balloerveld

Alarminstallatie Balloërveld laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Balloërveld? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan bepaal je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Balloërveld en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De specialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Balloërveld?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Aa en Hunze gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot wel €1400,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1300,00 oplopend tot €2300,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Balloërveld.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Balloërveld (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Balloërveld. Zij werken met gangbare merken als Salvus en Optex. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Gieten, Gasselte, Balloo en Deurze.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Balloërveld te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Balloërveld vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Bosch of Arlo, Eufy, Yale, Hombli, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Balloërveld?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Balloërveld voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €1025,00. De exacte prijs komt tot stand door het soort systeem, de additionele services zoals camerabeveiliging of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis checkt de centralist of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 & €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 per unit. Liever een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €375,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Balloërveld.


Postcodegebied: 9459

Plaats een reactie