Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Aa en Hunze

Met een alarmsysteem in Aa en Hunze is jouw woning dag en nacht beveiligd. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp tonen wij populaire details over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien tonen wij op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Aa en Hunze en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-aa-en-hunze

Alarminstallatie Aa en Hunze laten installeren

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij onraad gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist kijkt direct mee en belt direct de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Aa en Hunze? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie markeer je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Aa en Hunze.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Aa en Hunze?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Aa en Hunze houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot wel €1700,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 – €2100,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 tot circa €2750,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Aa en Hunze.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Aa en Hunze (mei 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Aa en Hunze. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Risco en Notifier. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Tynaarlo, Stadskanaal, Midden-Drenthe en Assen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je relevante tips de kans op inbraak in Aa en Hunze te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Aa en Hunze vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Doorgaans werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Foscam, D-Link, TP-Link of Eufy, Arlo, Eve, Yale, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Aa en Hunze?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Aa en Hunze voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1225,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het type installatie, extra services zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en €32,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per camera. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera voor €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Aa en Hunze.


Postcodegebied: 9463

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie