Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schipborg

Door middel van een alarmsysteem in Schipborg schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp vind je handige details over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Schipborg en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-schipborg

Alarminstallatie Schipborg aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Schipborg? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier kom je erachter welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schipborg en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Schipborg?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Aa en Hunze kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €2100,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot +/- €2200,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1350,00 tot circa €2300,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Schipborg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pincode, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schipborg (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht vind je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schipborg. Zij werken met gangbare merken als Takex en Aten. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Zuidlaren, De Groeve, Annen en Anloo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Schipborg te beperken. Check ook extra informatie over Bewegingsmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Schipborg vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, Bosch, D-Link, Somfy of Eve, Netamo, Hombli, Eufy, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Schipborg?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Schipborg voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €925,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en €52,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per camera. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera vanaf €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Schipborg.


Postcodegebied: 9469

Plaats een reactie