Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Annen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Annen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp bieden we praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Annen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-annen

Alarminstallatie Annen laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist controleert het signaal en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Annen? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie kom je erachter welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Annen.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Annen?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Aa en Hunze hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, buitensirene. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 tot wel €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1250,00 tot wel €2150,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Annen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Annen (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Annen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Velleman en Camos. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Schipborg, Zuidlaren, Anloo en Gasteren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Annen te verkleinen. Check ook extra informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Annen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Foscam, D-Link, Bosch + Eufy, Netamo, Yale, Hombli, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Annen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Annen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €1025,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook analyseert een operator wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera voor €500,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Annen.


Postcodegebied: 9468

Plaats een reactie