Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Anloo

Door middel van een alarmsysteem in Anloo is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je populaire info over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast bieden we op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Anloo en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-anloo

Alarminstallatie Anloo installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert controleert het signaal en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Anloo? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie ontdek je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Anloo.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Anloo?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Aa en Hunze houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. Tevens zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1750,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €975,00 tot ongeveer €2150,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 – €2750,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Anloo.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Anloo (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Anloo. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Omikron en BBC. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Annen, Schipborg, Gasteren en Anderen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Anloo te beperken. Check ook extra informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Anloo vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy of Yale, Eufy, Hombli, Eve, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Anloo?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Anloo voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1250,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasdetector, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Anloo.


Postcodegebied: 9467

Plaats een reactie