Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rhee

Met een alarmsysteem in Rhee schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp vind je goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Rhee en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-rhee

Alarminstallatie Rhee laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent onderzoekt de melding en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rhee? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor kom je erachter welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rhee en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Rhee?

Krijg verschillende offertes van experts uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Assen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot wel €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €2300,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1950,00 tot en met €1900,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Rhee.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rhee (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rhee. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Convex en VanderBilt. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Ter Aard, Zeijerveen, Taarlo en Zeegse.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Rhee te verkleinen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Rhee vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ & Eve, Hombli, Eufy, Arlo, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Rhee?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Rhee voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1050,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 p/stuk. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €525,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Rhee.


Postcodegebied: 9486

Plaats een reactie