Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Terheijden

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Terheijden is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp lees je goede info over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Terheijden en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-terheijden

Alarminstallatie Terheijden installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Terheijden? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Terheijden en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Terheijden?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Drimmelen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarnaast heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 – €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1550,00 tot wel €2250,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Terheijden.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Terheijden (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Terheijden. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Dicon en Economy. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Wagenberg, Teteringen, Prinsenbeek en Willemstad.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Terheijden te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Terheijden vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, Foscam, Somfy, EZVIZ + Eve, Hombli, Yale, Eufy, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Terheijden?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Terheijden voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €1200,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de extra opties zoals camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €35,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per camera. Zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Terheijden.


Postcodegebied: 4844

Plaats een reactie