Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ees

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Ees beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp vind je handige informatie over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Ees en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-ees

Alarminstallatie Ees laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator kijkt de melding na en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ees? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier markeer je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ees en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Ees?

Vergelijk tarieven van bedrijven in de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Borger-Odoorn hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 oplopend tot €2200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 oplopend tot €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot +/- €2550,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Ees.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ees (november 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ees. Zij werken met gangbare merken als Lampertz en Paxton. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Eesergroen, Vlagtwedde, Ellertshaar en Westdorp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Ees te verminderen. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Ees vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam & Eve, Yale, Hombli, Eufy, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Ees?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ees voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1425,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 p/stuk. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Ees.


Postcodegebied: 9536

Plaats een reactie