Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Spaarndam

Door het installeren van een alarmsysteem in Spaarndam beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we goede details over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Spaarndam en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-spaarndam

Alarminstallatie Spaarndam plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij onraad slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Spaarndam? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier maak je een plan welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Spaarndam.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Spaarndam?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Haarlem kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders. Ook heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot +/- €1200,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 tot €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1300,00 – €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Spaarndam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Spaarndam (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Spaarndam. Zij werken met gangbare merken als Sony en Pulsar. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Spaarndam, Haarlemmerliede, Overveen en Velserbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Spaarndam te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Spaarndam vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link of Arlo, Hombli, Yale, Eufy, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Spaarndam?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Spaarndam voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €950,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak checkt de centralist of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €52,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Spaarndam.


Postcodegebied: 2063

Plaats een reactie