Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Spaarndam

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Spaarndam verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs lees je handige informatie over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Spaarndam en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-spaarndam

Alarminstallatie Spaarndam laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist controleert het signaal en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Spaarndam? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie ontdek je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Spaarndam en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Spaarndam?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven uit de regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Haarlemmermeer hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot wel €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €925,00 tot €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot ongeveer €1950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Spaarndam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Spaarndam (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Spaarndam. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Van Lien en ABI. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Spaarndam en Overveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Spaarndam te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Spaarndam vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, D-Link, Foscam, TP-Link of Hombli, Arlo, Yale, Netamo, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Spaarndam?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Spaarndam voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €875,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per camera. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Spaarndam.


Postcodegebied: 2064

Plaats een reactie