Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kornhorn

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Kornhorn beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp doorzoek je betrouwbare details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Kornhorn en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-kornhorn

Alarminstallatie Kornhorn laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist kijkt direct mee en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Kornhorn? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kornhorn.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De expert geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Kornhorn?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit de regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerkwartier laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 oplopend tot €2250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1050,00 – €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot ongeveer €2100,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Kornhorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kornhorn (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kornhorn. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Security Center en ABUS. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Opende, Lutjegast, Doezum en Sebaldeburen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Kornhorn te beperken. Lees ook meer info over Telefoonmelding.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Kornhorn vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Foscam, EZVIZ, D-Link of Yale, Arlo, Netamo, Eufy, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Kornhorn?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Kornhorn voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €800,00. De normale prijs komt tot stand door het type alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een noodzaak is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €32,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per aansluiting. Liever een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Kornhorn.


Postcodegebied: 9864

Plaats een reactie