Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Opende

Met een alarmsysteem in Opende heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs bieden we goede informatie over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Opende en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-opende

Alarminstallatie Opende laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Opende? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Zo markeer je welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Opende.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Opende?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Westerkwartier beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot €2000,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1275,00 tot wel €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 – €2900,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Opende.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Opende (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Opende. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Security Center en HEKA. Of bekijk installateurs en bedrijven in Lutjegast, Stroobos, Kornhorn en Doezum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de kans op inbraak in Opende te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Alarmlicht.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Opende vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Somfy, Foscam, Bosch & Eve, Yale, Eufy, Arlo, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Opende?

De kosten van een goed alarmsysteem in Opende voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €950,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de centralist direct wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per stuk. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Opende.


Postcodegebied: 9865

Plaats een reactie