Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lutjegast

Door het installeren van een alarmsysteem in Lutjegast heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook bieden we op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Lutjegast en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-lutjegast

Alarminstallatie Lutjegast laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lutjegast? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor kom je erachter welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lutjegast.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Lutjegast?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Westerkwartier beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €2150,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 – €2300,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1600,00 tot +/- €2250,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Lutjegast.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lutjegast (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lutjegast. Zij kunnen je helpen met merken zoals Nedis en Duracell. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Stroobos, Gerkesklooster, Opende en Kornhorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Lutjegast te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Lutjegast vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, Foscam, Bosch, TP-Link & Eve, Hombli, Eufy, Arlo, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Lutjegast?

De kosten van een slim alarmsysteem in Lutjegast voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €1275,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het gekozen systeem, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €225,00 p/stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Lutjegast.


Postcodegebied: 9866

Plaats een reactie