Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Idaerd

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Idaerd kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs check je handige info over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Idaerd en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-idaerd

Alarminstallatie Idaerd laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Idaerd? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, SMS, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Idaerd.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Idaerd?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Leeuwarden houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot +/- €1250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1300,00 tot €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €2300,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Idaerd.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Idaerd (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Idaerd. Zij kunnen je helpen met merken zoals Hikvsision en JAGO. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Reduzum, Friens, Eagum en Wergea.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Idaerd te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Idaerd vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch & Netamo, Hombli, Arlo, Yale, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Idaerd?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Idaerd voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €975,00. De exacte prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, extra services zoals camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €175,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Idaerd.


Postcodegebied: 9007

Plaats een reactie