Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Winterswijk Woold

Met een alarmsysteem in Winterswijk Woold beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we goede informatie over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Winterswijk Woold en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-winterswijk-woold

Alarminstallatie Winterswijk Woold aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Winterswijk Woold? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Winterswijk Woold en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Winterswijk Woold?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Winterswijk laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1075,00 tot €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1250,00 tot circa €2600,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Winterswijk Woold.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Winterswijk Woold (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Winterswijk Woold. Zij werken met gangbare merken als Chiron en Y-cam. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Winterswijk Miste, Winterswijk Henxel, Winterswijk Kotten en Winterswijk Ratum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Winterswijk Woold te verkleinen. Lees ook meer info over Alarmlicht.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Winterswijk Woold vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link of Eufy, Yale, Hombli, Netamo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Winterswijk Woold?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Winterswijk Woold voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1450,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort systeem, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €225,00 per camera. Liever optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Winterswijk Woold.


Postcodegebied: 7108

Plaats een reactie