Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Winterswijk Henxel

Door het installeren van een alarmsysteem in Winterswijk Henxel heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp vind je uitgebreide info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Winterswijk Henxel en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-winterswijk-henxel

Alarminstallatie Winterswijk Henxel laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Winterswijk Henxel? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Winterswijk Henxel.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Winterswijk Henxel?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Winterswijk hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, buitensirene. Eveneens zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 – €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 tot wel €2800,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Winterswijk Henxel.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Winterswijk Henxel (maart 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Winterswijk Henxel. Zij kunnen je helpen met merken zoals Profiline en Solo. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Corle, Winterswijk Miste en Winterswijk Woold.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Winterswijk Henxel te verkleinen. Check ook extra informatie over Brandblusser.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Winterswijk Henxel vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch + Yale, Arlo, Hombli, Eufy, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Winterswijk Henxel?

De kosten van een goed alarmsysteem in Winterswijk Henxel voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1375,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Winterswijk Henxel.


Postcodegebied: 7113

Plaats een reactie