Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Winterswijk Brinkheurne

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Winterswijk Brinkheurne voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In onze keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien check je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Winterswijk Brinkheurne en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-winterswijk-brinkheurne

Alarminstallatie Winterswijk Brinkheurne laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Winterswijk Brinkheurne? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo markeer je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Winterswijk Brinkheurne en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Winterswijk Brinkheurne?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Winterswijk hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders. Tevens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1500,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €1950,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2500,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Winterswijk Brinkheurne.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Winterswijk Brinkheurne (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht delen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Winterswijk Brinkheurne. Zij hebben ervaring met merken als Effeff en Ramcro. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Winterswijk Corle, Bredevoort, Winterswijk Henxel en Winterswijk Miste.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Winterswijk Brinkheurne te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Winterswijk Brinkheurne vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link & Netamo, Eve, Arlo, Eufy, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Winterswijk Brinkheurne?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Winterswijk Brinkheurne voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €1175,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €40,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Winterswijk Brinkheurne.


Postcodegebied: 7115

Plaats een reactie