Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Meldkamer

Met de toenemende criminaliteit stijgt ook de vraag naar doeltreffende inbraakbeveiliging. Hoewel er verschillende beveiligingssystemen op de markt verkrijgbaar zijn is een alarmcentrale één van de meeste gebruikte preventiemiddelen. Daarbij staat je systeem in verbinding met een meldkamer. Wanneer het alarm afgaat bij een inbraak, brand, bewegingsdetectie of andere melding ontvangt de meldkamer hiervan direct een bericht.

  • Een particuliere meldkamer ontvangt een melding in geval van inbraak, brand, gaslek, overstroming of andere noodgevallen
  • De centralist bekijkt de melding en neemt meteen contact op met jou als bewoner en eventueel andere contactpersonen
  • Is er inderdaad sprake van een noodgeval? Dan neemt de centralist direct contact op met de politie
  • Meldkamers hebben een directe lijn met de politie. Meldingen van meldkamers worden dus altijd heel serieus genomen en de plaatselijke politie zal dan ook snel tot actie komen

Inbraakbeveiliging met een alarmcentrale

Het principe van een alarmcentrale is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer je je woning of bedrijfspand verlaat, schakel je een alarmcentrale in die door middel van sensoren inbraakpogingen of beweging zal detecteren. Wanneer dit effectief gebeurd, zal een sirene of flitslicht geactiveerd worden dat de inbreker moet afschrikken en tegelijk worden ook jijzelf of een meldkamer verwittigd van het alarm (bijvoorbeeld door een bericht op je mobiele telefoon). Je hebt bij het opteren van een alarmcentrale de keuze om de melding van het alarm zelf te ontvangen, te laten doorschakelen naar een centrale meldkamer of een combinatie van beide.

Voordelen van een meldkamer / alarmcentrale

Je kan met een gerust hart je pand verlaten in de wetenschap dat ongewenst bezoek zal opgemerkt worden. Kies je voor een doorschakeling naar een centrale meldkamer dan ben je ook zeker van opvolging van het alarm, de meldkamer zal immers politie of beveiliging op de hoogte brengen die ter plaatse zal gaan om de situatie te bekijken en indien nodig maatregelen zal nemen. De kosten van een alarmsysteem wegen niet op tegen de kosten van een inbraak gepaard gaande met diefstal of vernieling. Voor sommige panden zal een inbraakbeveiliging ook door verzekeringsmaatschappijen gevraagd worden teneinde het risico te verminderen. Het installeren van een centraal alarm kan ertoe leiden dat je premie zal verminderen omdat je zelf inspanningen doet om het risico te verkleinen. Geef inbrekers geen kans en opteer voor de installatie van een systeem met meldkamerverbinding: het zal je een hoop kopzorgen en eventuele kosten besparen. Via deze website vind je direct alarminstallatie-expert in o.a. Tilburg, Almere en Breda.

  • De meldkamer monitort 24/7 jouw woning of bedrijfspand
  • In geval van nood wordt er direct contact gezocht met de opgegeven contactpersonen
  • De meldkamer biedt persoonlijk contact in noodgevallen
  • Snelle inschakeling van- en opvolging door de politie
  • Let op: er zitten vaste maandelijkse kosten aan vast die andere type alarmen niet hebben

De kosten van een alarmsysteem met meldkamer

Een alarmsysteem die gekoppeld is aan een meldkamer heeft ook de nodige vaste kosten. Dat is niet vreemd, er zitten namelijk 24/7 mensen op een meldkamer. Bij calamiteiten kijken zij direct mee, nemen zij contact op met de bewoners en schakelen zij indien nodig de politie of andere hulpdiensten in. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van een alarminstallatie met alarmcentrale in mei 2024.

Type systeemKosten per maand
Meldkamer voor particulier, standaard€25,00
Meldkamer voor particulier, uitgebreid€45,00
Meldkamer voor zakelijk, standaard€25,00
Meldkamer voor zakelijk, uitgebreid€60,00
Gemiddelde maandelijkse kosten van een alarmsysteem met meldkamer