Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Almere

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Almere is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp delen wij praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Almere en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-almere

Alarminstallatie Almere laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Almere? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op die manier maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Almere en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Almere?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen uit jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Almere laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Tevens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot +/- €1700,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot wel €2250,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Almere.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Almere (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Almere. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als De Raat en Suprema. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Weesp, Gooise Meren, Huizen en Blaricum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Almere te limiteren. Lees ook meer info over Seniorenalarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Almere vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Flevoland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Bosch, D-Link, TP-Link, EZVIZ of Yale, Eufy, Arlo, Hombli, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Almere?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Almere voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1200,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Almere.


Postcodegebied: 1300, 1301, 1302, 1303, 1305, 1309, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1338, 1339, 1341, 1343, 1349, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1361, 1362, 1363

Plaats een reactie