Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Huizen

Door het installeren van een alarmsysteem in Huizen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je populaire informatie over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Huizen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-huizen

Alarminstallatie Huizen aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator onderzoekt de melding en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Huizen? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo kom je erachter welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Huizen.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Huizen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Huizen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1250,00 tot circa €2550,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Huizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Huizen (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Huizen. Zij hebben ervaring met merken als Chubb Lips en Lobeco. Of bekijk installateurs en bedrijven in Almere, Weesp, Blaricum en Wijdemeren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Huizen te beperken. Lees ook meer info over Toegangscontrole.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Huizen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam, Somfy + Eufy, Arlo, Eve, Hombli, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Huizen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Huizen voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1050,00. De normale prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners bij een noodgeval Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €42,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Huizen.


Postcodegebied: 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277

Plaats een reactie