Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Afferden

Door middel van een alarmsysteem in Afferden beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je populaire informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Afferden en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-afferden

Alarminstallatie Afferden laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Afferden? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan weet je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Afferden en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Afferden?

Vergelijk tarieven van experts in jouw buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Druten kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot wel €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €1800,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1750,00 oplopend tot €2300,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Afferden.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Afferden (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Afferden. Zij hebben ervaring met merken als Sun en BHV. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Puiflijk, Boven-Leeuwen, Deest en Winssen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Afferden te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Afferden vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ & Yale, Arlo, Hombli, Eufy, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Afferden?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Afferden voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €1050,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten controleert een centralist of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €35,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €175,00 per stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Afferden.


Postcodegebied: 6654

Plaats een reactie