Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Maarn

Met een alarmsysteem in Maarn beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij goede info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Maarn en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-maarn

Alarminstallatie Maarn installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Maarn? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Daardoor markeer je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Een interessante keuze is een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Maarn.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Maarn?

Ontvang gratis offertes van installateurs in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 tot €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1950,00 tot circa €2650,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Maarn.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Maarn (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Maarn. Zij kunnen je helpen met merken zoals Zero Wire Interlogix en Lampertz. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Maarsbergen, Leersum, Langbroek en Cothen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Maarn te verkleinen. Lees ook meer info over Toegangscontrole.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Maarn vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ, D-Link + Netamo, Arlo, Yale, Eufy, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Maarn?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Maarn voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1425,00. De echte prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten controleert een centralist wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per unit. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Maarn.


Postcodegebied: 3950, 3951

Plaats een reactie