Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Holten

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Holten schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp delen wij betrouwbare info over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook bekijk je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Holten en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-holten

Alarminstallatie Holten laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Holten? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Holten.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Holten?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in direct regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Rijssen-Holten laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 tot €1750,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €2950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Holten.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Holten (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Holten. Zij werken met gangbare merken als Consul en Wertheim. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Rijssen, Zuna, Haarle en Nijverdal.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Holten te beperken. Check ook extra informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Holten vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, D-Link, Bosch, Somfy + Netamo, Eufy, Eve, Hombli, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Holten?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Holten voor thuis liggen tussen de €350,00 en €950,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent waarschuwt de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per unit. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera vanaf €575,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Holten.


Postcodegebied: 7450, 7451

Plaats een reactie