Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zuna

Met een alarmsysteem in Zuna beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp tonen wij goede informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Zuna en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-zuna

Alarminstallatie Zuna plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent controleert het signaal en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zuna? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie weet je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zuna en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Zuna?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Wierden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders. Daarbij heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1275,00 tot €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €2050,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Zuna.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zuna (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zuna. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als ACT en Fixapart. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Enter, Goor, Rijssen en Holten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen 10 handige tips om de kans op inbraak in Zuna te limiteren. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Zuna vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ, TP-Link of Hombli, Arlo, Eve, Netamo, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Zuna?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Zuna voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1325,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en +/- €55,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Zuna.


Postcodegebied: 7466

Plaats een reactie