Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Alphen

Door middel van een alarmsysteem in Alphen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij handige details over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Alphen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-alphen

Alarminstallatie Alphen laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij detectie gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator analyseert de melding en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Alphen? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Alphen en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Alphen?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente West Maas en Waal kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 – €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 tot wel €2300,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1850,00 oplopend tot €2450,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Alphen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Alphen (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Alphen. Zij hebben ervaring met merken als Jockel en Y-cam. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Maasbommel, Altforst, Heerewaarden en Dreumel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Alphen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bewegingsmelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Alphen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Foscam, Bosch, Somfy of Eve, Eufy, Hombli, Arlo, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Alphen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Alphen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1175,00. De normale prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €42,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera voor €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Alphen.


Postcodegebied: 6626

Plaats een reactie