Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Foudgum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Foudgum is jouw woning dag en nacht beveiligd. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we populaire info over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste check je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Foudgum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-foudgum

Alarminstallatie Foudgum laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent kijkt de melding na en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Foudgum? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Daardoor weet je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Foudgum.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De vakman geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Foudgum?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Noardeast-Fryslân laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot wel €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot €2250,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1900,00 – €2150,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Foudgum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Foudgum (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Foudgum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Profiline en ATV. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Raard, Bornwird, Brantgum en Waaxens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Foudgum te beperken. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Foudgum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, D-Link, EZVIZ, TP-Link + Yale, Netamo, Arlo, Hombli, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Foudgum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Foudgum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €1400,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 p/stuk. Liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €525,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Foudgum.


Postcodegebied: 9154

Plaats een reactie