Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Boschoord

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Boschoord beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp check je goede informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Boschoord en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-boschoord

Alarminstallatie Boschoord aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij onraad wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Soms wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Boschoord? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan weet je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Boschoord en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Boschoord?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Westerveld hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 – €2350,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1700,00 tot wel €2000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Boschoord.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Boschoord (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Boschoord. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Tzunali en GP. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Oosterstreek, Zandhuizen, Doldersum en Wilhelminaoord.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven 10 handige tips om de kans op inbraak in Boschoord te beperken. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Boschoord vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, Bosch, Somfy, TP-Link + Yale, Hombli, Netamo, Arlo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Boschoord?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Boschoord voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1375,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de centralist direct wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €200,00 per aansluiting. Liever haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Boschoord.


Postcodegebied: 8387

Plaats een reactie