Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ottoland

Dankzij een alarmsysteem in Ottoland schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp verstrekken we uitgebreide info over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Ottoland en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-ottoland

Alarminstallatie Ottoland aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ottoland? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor ontdek je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ottoland en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Ottoland?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Molenlanden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €2100,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1100,00 oplopend tot €2600,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Ottoland.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ottoland (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ottoland. Zij hebben ervaring met merken als Salvus en Newlec. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Goudriaan, Heerjansdam, Brandwijk en Molenaarsgraaf.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we goed werkende tips om de opties voor inbraak in Ottoland te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Ottoland vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, EZVIZ, D-Link, Bosch of Hombli, Eve, Yale, Arlo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Ottoland?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ottoland voor thuis liggen tussen de €375,00 en €975,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten checkt de centralist wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €55,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per aansluiting. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Ottoland.


Postcodegebied: 2975

Plaats een reactie