Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Molenlanden

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Molenlanden beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp vind je betrouwbare informatie over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder tonen wij op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Molenlanden en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-molenlanden

Alarminstallatie Molenlanden installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Molenlanden? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor ontdek je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Molenlanden en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Molenlanden?

Vergelijk tarieven van bedrijven in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Molenlanden kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €650,00 – €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €975,00 tot €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1900,00 – €2000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Molenlanden.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Molenlanden (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Molenlanden. Zij kunnen je helpen met merken zoals Escalight en GPS Perimeter. Of bekijk bedrijven en installateurs in Ridderkerk, Barendrecht, Alblasserdam en Krimpen aan den IJssel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Molenlanden te verminderen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Molenlanden vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy + Eve, Yale, Hombli, Arlo, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Molenlanden?

De kosten van een slim alarmsysteem in Molenlanden voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €875,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Molenlanden.


Postcodegebied: 3366

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie