Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Giessenburg

Door het installeren van een alarmsysteem in Giessenburg heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we populaire info over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder bieden we op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Giessenburg en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-giessenburg

Alarminstallatie Giessenburg plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator analyseert de melding en belt direct de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Giessenburg? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie weet je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Giessenburg en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Giessenburg?

Vergelijk tarieven van bedrijven uit jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Molenlanden laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. Tevens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1800,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1075,00 oplopend tot €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot wel €2750,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Giessenburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Giessenburg (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Giessenburg. Zij hebben ervaring met merken als Theben en WBox Technologies. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Benschop, Lopikerkapel, Wijngaarden en Maasdam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Giessenburg te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Giessenburg vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link & Hombli, Yale, Arlo, Eufy, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Giessenburg?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Giessenburg voor thuis liggen tussen de €600,00 en €850,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €40,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per camera. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Giessenburg.


Postcodegebied: 3380, 3381, 4209

Plaats een reactie